Πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ

Κάθε σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο απολαυστική αλλά επιπλέον είναι πολύ σημαντική και για την ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων.

Μπορεί, όμως, να συγκριθεί και με τη γυμναστική όμως και αν ναι πόσες θερμίδες καίγονται; Έρευνες αναφέρουν ότι η σωματική δραστηριότητα κατά το σεξ αντιστοιχεί σε μέτριας έντασης γυμναστική.


Επιστήμονες που έχουν μελετήσει το θέμα, αναφέρουν ότι το σεξ είναι καλύτερο από μια πολύ ήπια άσκηση σύμφωνα με το περπάτημα αλλά άνδρες και γυναίκες καίνε διαφορετικές θερμίδες. Έρευνες αναφέρουν ότι οι άνδρες καίνε κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3,1 ανά λεπτό. Επομένως σε μία τυπική σεξουαλική επαφή το ζευγάρι καίει από 100 έως 300 θερμίδες ανάλογα με τη διάρκεια. Παλιότερη έρευνα είχε δείξει μάλιστα ότι το σεξ αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τους παλμούς της καρδιάς.

Αποδειξή, δηλαδή, του ότι το σώμα δραστηριοποιείται σε αυξημένη ένταση, όπως συμβαίνει άλλωστε και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.
Ετικέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου