Ψηλά τακούνια: πώς να τα περπατήσεις


Ψηλά τακούνια: πώς να τα περπατήσεις

Σου δίνουν αυτοπεποίθηση και σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα σέξι, αλλά κουράζουν τα πόδια και τη μέση αν δεν φοριούνται σωστά. Μάθε τα μυστικά τους για να τα περπατάς άνετα χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία των ποδιών σου.
                                                                                           Πώς θα τα περπατήσεις :
Εκκεντρικά Dior από τη συλλογή χειμώνας 2008.Το περπάτημα με ψηλά τακούνια θέλει τέχνη, αλλά όταν τη μάθεις θα διαπιστώσεις ότι είναι κι ένα είδος γυμναστικής. Μάλιστα, ως γνωστόν, όσο πιο ψηλό κι όσο πιο λεπτό το τακούνι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το βάδισμα. Για να τα συνηθίσεις άρχισε από ένα σχετικά χαμηλό ύψος σε πιο χοντρή γραμμή.
  • Σφίξε μηρούς και γλουτούς.
  • Ρίξε πίσω τους ώμους και πρόβαλε το στήθος σαν να ήθελες να επιδείξης μια όμορφη καρφίτσα .
  • Κράτα το κεφάλι ψηλά, με τα σαγόνι παράλληλα με το έδαφος.
  • Ρίξε το βάρος στα μήλα των ποδιών και σφίξε τα δάχτυλα.
  • Διατήρησε τους αστραγάλους σε κάθετη σχέση με το έδαφος. Μην τους γέρνεις προς τα μέσα ή προς τα έξω γιατί ακόμη κι αν δεν πάθεις διάστρεμμα, σίγουρα θα καταστρέψεις το παπούτσι.


Τα είδη των τακουνιών
Ψηλά
Μπορεί να είναι η επιτομή της θηλυκότητας αλλά χρειάζεται προσοχή! Όταν είναι πάνω από 8 εκατοστά μην τα φοράς όλη μέρα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στους αστραγάλους και στους μυς της γάμπας.
Στιλέτο
Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στα τακούνια στιλέτο. Μπορούν να προκαλέσουν πόνους στη μέση και να δημιουργήσουν υπερβολική ένταση στους γοφούς και στα πόδια, επειδή μετατοπίζουν το κέντρο βάρους του σώματος προς τα εμπρός.
Χοντρά
Είναι τα πιο ‘ακίνδυνα’ επειδή προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα και μειώνουν τον κίνδυνο να στραμπουλήξεις τον αστράγαλό σου με ένα στραβοπάτημα.
Πλατφόρμα
Παραμένουν στη μόδα και αυτό το φθινόπωρο και συνδυάζουν άνεση και θηλυκότητα. Βέβαια, αν η διαφορά ανάμεσα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος είναι παραπάνω από τέσσερα εκατοστά ουσιαστικά είναι σαν να φοράς τακούνια 6-8 εκατοστών, με τη διαφορά ότι είναι πιο σταθερά. Επίσης, αν προσπαθήσεις να τρέξεις μ' αυτά μπορεί να σου γυρισει άσχημα το πόδι!
Ανακουφίσου!
Προσπάθησε να μην περπατάς με ψηλά τακούνια περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα. Αν αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον ακολούθησε τους κανόνες που θα προστατέψουν την υγεία των ποδιών σου.
Για τη μέση: στάσου όρθια, με τα πόδια ενωμένα, και σε απόσταση περίπου 60 εκατοστά από μια σκάλα ή ακούμπησε στο έδαφος ένα αντικείμενο με ύψος περίπου 25 εκατοστά. Σκύψε μπροστά και ακούμπησε τα χέρια στο πρώτο σκαλοπάτι ή πάνω στο αντικείμενο. Πρέπει να νιώσεις να τραβάνε οι μύες στους μηρούς και στις γάμπες. Στη συνέχεια μετακίνησε προς τα πίσω τη λεκάνη, χωρίς να κουνήσεις τα πόδια. Μείνε σε αυτήν τη στάση για τρία λεπτά.
Για τις αρθρώσεις των δαχτύλων: για να είναι πάντα σε φόρμα οι αρθρώσεις των ποδιών, μπορείς να φοράς για 30 λεπτά κάθε μέρα το ειδικό λαστιχένιο εξάρτημα που χρησιμοποιούν οι μανικιουρίστες για να χωρίσουν τα δάχτυλα των ποδιών όταν σου βάφουν τα νύχια.
Για τα πέλματα: αγόρασε από ένα φαρμακείο τον ειδικά ξύλινο κύλινδρο για μασάζ στα πόδια. Κάθισε αναπαυτικά, ακούμπησε τον κύλινδρο στο πάτωμα και κύλησε πάνω του τα πέλματα για δέκα λεπτά. πηγή : e-go.gr Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου